joi, 5 februarie 2015

Duminică și la sărbătorile mari Creștinii sunt datori să participe la Sfânta Liturghie





                      Duminică și la sărbătorile mari

Creștinii sunt datori să participe la Sf. Liturghie





Numai cei grav bolnavi, bătrânii neputincioși și femeile lăuze se pot ruga acasă

         Sărbătorile sau zile sfinte rânduite de Biserică în tot cursul anului, atât în cinstea Mântuitorului nostru Iisus Hristos, cât și a sfinților mai deosebiți, începând cu Maica Domnului. După însemnătatea lor sărbătorile sunt de trei feluri:
-        sărbătoarea  săptămânală - Duminica cinstită în amintirea Învierii Domnului, biruința Vieții asupra morții, care formează temelia și nădejdea mântuirii noastre.
-        sărbători împărătești, începând cu sărbătoarea sărbătorilor - Sf. Paști, a celor 12 sărbători în amintirea momentelor principale din viața Domnului pe pământ și a sărbătorilor închinate Maicii Domnului.
-        sărbători  ale sfinților mai aleși care sunt însemnate în calendar cu culoare  roșie.
Duminica și la sărbătorile mari, creștinii sunt datori să participe  regulat la  Sf. Liturghie, atât părinții cât și copii. Numai cei grav bolnavi, bătrânii neputincioși și femeile lăuze se pot ruga  acasă. Orice lucru pământesc încetează în sărbători, în afară de cel strict necesar  pentru hrana oamenilor și animalelor, precum și îngrijirea bolnavilor.
Să evităm distracții și tot felul de fărădelegi, să cinstim sărbătorile creștine, cu rugăciuni, cu milostenii și fapte bune.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu